Spaghetti Carbonara, İtalyan mutfağından gelen ve oldukça lezzetli bir makarna yemeği tarifidir.
Gerekli Malzemeler:
- 300 gram spaghetti (ince uzun makarna)
- 150 gram guanciale veya pancetta (jambon veya pastırma alternatif olarak kullanılabilir), küçük doğranmış
- 2 büyük yumurta
- 100 gram rendelenmiş Parmesan peyniri (veya Pecorino Romano peyniri)
- 2 diş sarımsak, ezilmiş veya ince doğranmış
- Taze çekilmiş karabiber
- Tuz
- Taze maydanoz yaprakları (servis için)
Yapılışı:
- Spaghetti’yi tuzlu suda paketin üzerinde belirtilen süre kadar haşlayın. Spaghetti al dente (yumuşak fakat hafif diri) olmalıdır. Haşlama suyunu saklamak için bir fincan ayırın.
- Guanciale veya pancettayı bir tavada orta ateşte çıtır çıtır olana kadar kızartın. Eğer fazla yağ biriktirse bile, peynirli sos için kullanmak üzere yağını saklayın.
- Ayrı bir kasede yumurtaları çırpın. İçine rendelenmiş Parmesan peyniri ve ince doğranmış sarımsak ekleyin. İnce doğranmış taze maydanozu da ekleyebilirsiniz.
- Haşlanmış Spaghetti’yi tavada kızarmış guanciale veya pancettanın üzerine ekleyin ve hızlıca karıştırın. Tüm makarnaların sıcak et ve yağ ile temas etmesini sağlayın.
- Daha sonra sıcak makarnaya yumurta, peynir ve sarımsak karışımını ekleyin ve hızlıca karıştırarak makarnaya kaplamasını sağlayın. Karışım sıcak makarnayla birleşerek kremsi bir kıvam alacaktır.
- Karabiberi taze çekilmiş olarak ekleyin ve tatmak için tuz ekleyin. Parmesan peyniri ve guanciale veya pancetta tuzlu olabileceğinden, tuz miktarına dikkat edin.
- Eğer makarna çok kuru görünüyorsa, sakladığınız haşlama suyundan biraz ekleyerek kıvamı ayarlayabilirsiniz.
- Servis yaparken üzerine taze maydanoz yaprakları serpin ve ekstra Parmesan peyniri ekleyin.
- Sıcak servis yapın ve hemen tadını çıkarın.
Spaghetti Carbonara, İtalyan mutfağının en sevilen makarna yemeklerinden biridir ve oldukça basit bir şekilde hazırlanabilir.
Afiyet Olsun!