Eki 9, 2023
140 Görüntüleme
Soufflé Tarifi için yorumlar kapalı
0 0

Soufflé Tarifi

Yazan:

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/4 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı granül şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya 1 vanilya çubuğunun içindeki tohumlar
  • 4 büyük yumurta (beyazları ve sarıları ayrılmış)
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • Pudra şekeri (üzerini süslemek için)

Yapılışı:

  1. Fırını 190°C (375°F) derecede önceden ısıtın. Soufflé kaplarını veya ramekinleri tereyağı ile iyice yağlayın ve üzerlerine hafifçe un serpin.
  2. Orta boy bir tencerede, tereyağını eritin. Unu ekleyin ve düşük ateşte yaklaşık 1-2 dakika boyunca un kokusu kaybolana kadar karıştırarak kavurun.
  3. Sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak karışımın pürüzsüz olmasını sağlayın. Şeker ve vanilya özütünü veya vanilya tohumlarını ekleyin. Karışımı ocaktan alın ve bir kenara koyun.
  4. Yumurta beyazlarını tuz ile birlikte bir karıştırma kabına alın. Yumurta beyazlarını yüksek hızda mikserle çırpın. Kar beyazı sert tepeler oluşturduğunda çırpmayı bırakın.
  5. Hazırladığınız unlu karışımı (beşamel sos) sarılarınızın üzerine ekleyin ve iyice karıştırın.
  6. Yavaşça çırpılmış yumurta beyazlarını beşamel karışımına ekleyin. İyice karıştırın, ancak karışımın fazla söndürülmemesine dikkat edin.
  7. Hazırlanan soufflé karışımını yağladığınız ramekinlere paylaştırın.
  8. Ramekinleri fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika veya soufflélerin kabardığı ve üstleri altın rengini aldığı kadar pişirin.
  9. Fırından çıkan souffléleri hemen pudra şekeri serperek servis yapın.

Afiyet olsun!

Makale Etiketleri:

Yoruma kapalı.