Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1/4 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı granül şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya 1 vanilya çubuğunun içindeki tohumlar
- 4 büyük yumurta (beyazları ve sarıları ayrılmış)
- 1/4 tatlı kaşığı tuz
- Pudra şekeri (üzerini süslemek için)
Yapılışı:
- Fırını 190°C (375°F) derecede önceden ısıtın. Soufflé kaplarını veya ramekinleri tereyağı ile iyice yağlayın ve üzerlerine hafifçe un serpin.
- Orta boy bir tencerede, tereyağını eritin. Unu ekleyin ve düşük ateşte yaklaşık 1-2 dakika boyunca un kokusu kaybolana kadar karıştırarak kavurun.
- Sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak karışımın pürüzsüz olmasını sağlayın. Şeker ve vanilya özütünü veya vanilya tohumlarını ekleyin. Karışımı ocaktan alın ve bir kenara koyun.
- Yumurta beyazlarını tuz ile birlikte bir karıştırma kabına alın. Yumurta beyazlarını yüksek hızda mikserle çırpın. Kar beyazı sert tepeler oluşturduğunda çırpmayı bırakın.
- Hazırladığınız unlu karışımı (beşamel sos) sarılarınızın üzerine ekleyin ve iyice karıştırın.
- Yavaşça çırpılmış yumurta beyazlarını beşamel karışımına ekleyin. İyice karıştırın, ancak karışımın fazla söndürülmemesine dikkat edin.
- Hazırlanan soufflé karışımını yağladığınız ramekinlere paylaştırın.
- Ramekinleri fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika veya soufflélerin kabardığı ve üstleri altın rengini aldığı kadar pişirin.
- Fırından çıkan souffléleri hemen pudra şekeri serperek servis yapın.
Afiyet olsun!
Makale Etiketleri:
Soufflé Tarifi