Eyl 23, 2023
114 Görüntüleme
Patatesli Köfte Tarifi için yorumlar kapalı
0 0

Patatesli Köfte Tarifi

Yazan:

Malzemelerimiz

Patates Püresi için:

  • 4 büyük patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı süt
  • Tuz ve karabiber

Köfte Harcı için:

  • 500 gram dana kıyma veya tavuk kıyma
  • 1 adet soğan, rendelenmiş
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 çay bardağı galeta unu veya ekmek kırıntısı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz

Yapılışı:

  1. Patates Püresi: Patatesleri soyun, doğrayın ve tuzlu suda haşlayın. Haşlandıktan sonra süzün ve ezin. Üzerine tereyağı ve sütü ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Patates püresi hazır.
  2. Köfte Harcı: Geniş bir karıştırma kabında kıymayı, rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı, galeta ununu veya ekmek kırıntısını, yumurtayı, sütü, zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve isteğe bağlı olarak pul biberi karıştırın.
  3. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayarak köfteleri şekillendirin.
  4. Tencereye biraz zeytinyağı ekleyin ve köfteleri kızartın. Köfteler altın rengini alana kadar her iki tarafını da kızartın. Sonra köfteleri tencereden çıkarın.
  5. Sos: Aynı tencereye tereyağını ekleyin. Domates salçasını ekleyin ve biraz kavurun. Sıcak su ve tuzu ekleyin. Sosu kaynatın.
  6. Kızarmış köfteleri sosun içine alın ve köfteleri sosla bulayın. Köfteleri kısık ateşte birkaç dakika pişirin.
  7. Servis: Patates püresini servis tabağına alın. Üzerine soslu köfteleri yerleştirin ve üzerine sos gezdirin.

Bu lezzetli patatesli köfte tarifi, sıcak ve doyurucu bir yemektir.

Afiyet olsun!

Makale Etiketleri:
Makale Kategorileri:
Et Yemekleri · Türk Mutfağı

Yoruma kapalı.