Eyl 22, 2023
108 Görüntüleme
Humus Nasıl Yapılır için yorumlar kapalı
0 0

Humus Nasıl Yapılır

Yazan:

Humus, özellikle Ortadoğu mutfağının vazgeçilmez bir lezzeti olan ve sağlıklı bir atıştırmalık veya dip sos olarak kullanılan bir yemektir. İşte temel humus tarifinin nasıl hazırlandığına dahil bir tarif:

Malzemelerimiz:

  1. 2 su bardağı haşlanmış nohut (konserve nohut kullanabilirsiniz, ancak kendiniz haşlamak daha lezzetli olabilir)
  2. 1/3 su bardağı tahin (susam ezmesi)
  3. 2-3 diş sarımsak (isteğe bağlı, miktarı damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  4. 1 limonun suyu
  5. 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı (üzerine eklemek için)
  6. 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  7. Tuz (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  8. Su (humus kıvamını ayarlamak için kullanılacak)

Nasıl Yapılır:

  1. Nohutları bir süzgeçte yıkayın ve suyunu süzün.
  2. Bir mutfak robotunda veya blenderda nohutları, tahini, sarımsağı, limon suyunu ve kimyonu ekleyin.
  3. İsteğe bağlı olarak tuz ekleyin ve işlemeye başlayın.
  4. Karışımın pürüzsüz olana kadar işlemeye devam edin. Bu arada su ekleyerek kıvamını ayarlayın. Daha kıvamlı bir humus isterseniz daha az su ekleyin, daha yumuşak bir humus isterseniz daha fazla su ekleyin.
  5. Humusu bir servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin.
  6. İsteğe bağlı olarak üzerine taze otlar, pul biber veya kavrulmuş çam fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
  7. Humusu ekmek, pide, sebzeler veya cips ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Makale Etiketleri:
· ·
Makale Kategorileri:
Türk Mutfağı

Yoruma kapalı.