Eyl 30, 2023
92 Görüntüleme
Hamsi Pilavının Yapılışı için yorumlar kapalı
0 0

Hamsi Pilavının Yapılışı

Yazan:

Hamsili pilav, lezzetli ve besleyici bir Türk mutfağı yemeğidir. Karadeniz bölgesine has bir yemek tarifidir.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 500 gram taze hamsi (temizlenmiş ve kılçıkları çıkarılmış)
  • 1 büyük soğan, doğranmış
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
  • 3 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu (isteğe bağlı)
  • Tuz ve karabiber
  • Limon dilimleri (servis için)

Tarif:

  1. Pirinci bir süzgece koyun ve soğuk su altında iyice yıkayın. Ardından süzülmesi için kenara bırakın.
  2. Geniş bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin. Orta ateşte yağları eritin.
  3. Doğranmış soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
  4. Temizlenmiş ve kılçıkları çıkarılmış hamsileri tencereye ekleyin.
  5. Yıkanmış pirinçleri ekleyin ve pirinçler hafifçe pembeleşene kadar karıştırın.
  6. Sıcak suyu ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyin. Karıştırın.
  7. Tencerenin kapağını kapatın ve pilavı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bu yaklaşık 20-25 dakika sürebilir.
  8. Pilav piştikten sonra, tencerenin kapağını açın ve tane tane olması için hafifçe karıştırın.
  9. Pilavı servis tabağına alın ve üzerine limon dilimleri ile servis yapın.

Hamsili pilav, limon suyuyla servis edildiğinde daha da lezzetli olur.

Makale Etiketleri:
·
Makale Kategorileri:
Deniz Ürünleri

Yoruma kapalı.