Malzemeler:
- 2 adet çupra balığı (temizlenmiş ve yıkanmış)
- 2 limon
- 2-3 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Maydanoz (servis için)
Yapılışı:
- Fırını önceden 200 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
- Çupra balıklarını iyice yıkayın ve içini temizleyin. Balıkları kağıt havlu ile kurulayın.
- Çupra balıklarının her iki tarafına tuz ve karabiber serpin.
- Limonların yarısını dilimleyin ve çupra balıklarının içine yerleştirin.
- Kalan limonların suyunu sıkarak balıkların üstüne gezdirin.
- Sarımsakları soyup ince dilimler halinde kesin ve balıkların üstüne serpin.
- Zeytinyağını balıkların üstüne gezdirin ve balıkların her tarafını iyice yağlayın.
- Balıkları fırın tepsisine yerleştirin ve üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Ardından alüminyum folyoyu açın ve balıkları 5-10 dakika daha fırında kızartın. Balıkların üzeri güzelce kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkan çupra balıklarını servis tabağına alın ve üzerine taze maydanoz yaprakları ile süsleyin.
- Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun!
Makale Kategorileri:
Deniz Ürünleri