Eki 9, 2023
126 Görüntüleme
Fırında Çupra Tarifi için yorumlar kapalı
0 0

Fırında Çupra Tarifi

Yazan:

Malzemeler:

  • 2 adet çupra balığı (temizlenmiş ve yıkanmış)
  • 2 limon
  • 2-3 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz (servis için)

Yapılışı:

  1. Fırını önceden 200 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Çupra balıklarını iyice yıkayın ve içini temizleyin. Balıkları kağıt havlu ile kurulayın.
  3. Çupra balıklarının her iki tarafına tuz ve karabiber serpin.
  4. Limonların yarısını dilimleyin ve çupra balıklarının içine yerleştirin.
  5. Kalan limonların suyunu sıkarak balıkların üstüne gezdirin.
  6. Sarımsakları soyup ince dilimler halinde kesin ve balıkların üstüne serpin.
  7. Zeytinyağını balıkların üstüne gezdirin ve balıkların her tarafını iyice yağlayın.
  8. Balıkları fırın tepsisine yerleştirin ve üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Ardından alüminyum folyoyu açın ve balıkları 5-10 dakika daha fırında kızartın. Balıkların üzeri güzelce kızarıncaya kadar pişirin.
  10. Fırından çıkan çupra balıklarını servis tabağına alın ve üzerine taze maydanoz yaprakları ile süsleyin.
  11. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun!

Makale Etiketleri:
· ·
Makale Kategorileri:
Deniz Ürünleri

Yoruma kapalı.