Eyl 30, 2023
201 Görüntüleme
Ahtapotlu Spagetti Tarifi için yorumlar kapalı
0 0

Ahtapotlu Spagetti Tarifi

Yazan:

Malzemeler:

Ahtapot için:

  • 1 ahtapot (yaklaşık 1 kg)
  • 2-3 defne yaprağı
  • 1 limon, ortadan kesilmiş
  • Tuz ve biber

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan, ince doğranmış
  • 3-4 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 kutu (400g) ezilmiş domates
  • 1/2 su bardağı kuru beyaz şarap (isteğe bağlı)
  • Pul biber (isteğe bağlı, acı seviyenize göre)
  • Tuz ve karabiber
  • Taze fesleğen yaprakları, yırtılmış
  • Taze maydanoz, doğranmış

Spagetti için:

  • 300-400g spagetti (veya tercih ettiğiniz makarna)
  • Kaynar su için tuz

Tarif:

  1. İlk olarak ahtapotu hazırlamakla başlayın. Ahtapotu temizleyerek gagasını, mürekkep kesesini ve iç organlarını çıkarın. Ardından soğuk su altında iyice yıkayın.
  2. Temizlenmiş ahtapotu büyük bir tencereye koyun. Defne yaprakları, kesilmiş limon, tuz ve biber ekleyin. Ahtapot yaklaşık 30-45 dakika veya çatalla kolayca delindiği zaman kadar kaynatın. Pişirme süresi ahtapotun boyutuna bağlı olarak değişebilir, bu nedenle çatal ile test edin. Ahtapot yumuşak olduğunda suyunu süzün ve soğumasını bekleyin.
  3. Ahtapot soğuduktan sonra, ısırılabilir parçalara kesin. İsteğinize göre tentakülleri de bütün bırakabilirsiniz.
  4. Ayrı bir tencerede zeytinyağını orta ateşte ısıtın. İnce doğranmış soğanı ekleyin ve şeffaflaşana kadar kavurun.
  5. Ezilmiş sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar yaklaşık bir dakika kadar daha pişirin.
  6. Ezilmiş domatesleri ve beyaz şarabı (kullanacaksanız) ekleyin. İyi karıştırın ve karışımı kaynamaya getirin.
  7. Sosu tuz, karabiber ve isterseniz pul biberle tatlandırın. Lezzetlerin birleşmesine ve sosun koyulaşmasına izin vermek için yaklaşık 15-20 dakika boyunca kaynatın.
  8. Ahtapot parçalarını domates sosuna ekleyin ve ahtapotun ısınmasını ve biraz sosun lezzetini almasını sağlamak için ekstra 10-15 dakika daha kaynatın.
  9. Bu sırada spagettiyi tuzlu kaynar suyun içinde paket üzerindeki talimatlara uygun olarak al dente (diri) bir şekilde pişirin.
  10. Pişen spagettiyi süzün ve ahtapotlu domates sosunun bulunduğu tencereye ekleyin. Her şeyi karıştırın ve makarnayı sosla kaplayın.
  11. Ahtapotlu spagetti sıcak servis edilir. Üzerine yırtılmış taze fesleğen yaprakları ve doğranmış maydanoz ile servis yapın.

Ev yapımı Ahtapotlu Spagetti’nizin tadını çıkarın! Baharatları ve acı seviyesini kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ve yanında çıtır ekmek veya taze yeşil bir salata ile servis etmeyi unutmayın.

Makale Kategorileri:
Deniz Ürünleri

Yoruma kapalı.