Malzemeler:
- 12 adet yeşil biber veya dolmalık biber
- 1 su bardağı uzun taneli pirinç
- 400 gram dana kıyma
- 1 büyük soğan
- 4 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber ve pul biber (isteğe bağlı)
- Sıcak su
Yapılışı:
- Pirinci yıkayın ve süzün.
- Soğanı ince doğrayın ve sıvı yağ ile birlikte tavada kavurun.
- Kavrulan soğana kıymayı ekleyin ve kıyma renk değiştirip kızarıncaya kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyin ve karıştırın.
- Pirinci ekleyin, baharatları ve tuzu ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
- Biberlerin saplarını kesin ve içini temizleyin.
- Hazırlanan iç harcıyla biberleri doldurun.
- Doldurulan biberleri tencereye sıralayın.
- Tencereye sıcak su ekleyin, biberlerin yarısına kadar gelecek kadar.
- Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte biberler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 30-40 dakika).
- Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun Efendim…
Makale Kategorileri:
Türk Mutfağı